REŞADİYE TERMAL TESİSİLERİ




Reşadiye Kaplıcaları
Reşadiye ilçesindedir. Reşadiye Belediyesi Termal Tesislerinde her kesme hitap eden 3 yıldızlı konforlu tatil ve konaklama imkanı sunmakta. Kaplıca İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma Merkezi!nce verilen Tıbbi raporda analiz sonuçları şöyledir. 48 derece de Hipertermal ısı, Litrede 4gr'ın üzerinde yüksek mineral her türlü Romatizmal hastalık, Ortopedik (Kırık Çıkık) ameliyat sonu sekmeler, ve kadın iç hastalıkları tedavisi mümkündür. Reşadiye Termal'de bulunan kayalar zaman zaman küçük pamuk kaleler oluşturmakta ve Pamukkale'den ayırt edilemez duruma gelmektedir.
3 Yıldızlı 124 Yataklı Termal Otel'de; Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu, VIP Toplantı Salonu, Toplantı Salonu, Restoran & Bar, Teras Restoran, 44 Standart Oda, 8 Suit Oda, Halı Saha bulunmakta.
Termal Turizmi (Sulusaray Kaplıcaları)
Tokat’ın 68 km. Güneybatısındadır. Tarihi Nicepolis harabeleri arasında yer alan Sulusaray Kaplıca’ları bölgenin en önemli kaplıcasıdır. 1962 yılından sonra modern tesislere kavuşmuş ve yıldan yıla ilaveler yapılarak daha da genişletilmiştir. Bu gün 2 otele sahip olan kaplıca; özel banyoları, havuzları, lokanta ve gazinosuyla yıl boyunca hizmet verebilmektedir. 55 derece su sıcaklığına sahip kaplıcalar romatizmal hastalıklara, bağırsak, mide, böbrek, safra kesesi, karaciğer ve kadın hastalıklarına şifa vermektedir.Kaplıcanın bulunduğu yerde kiraya verilebilen pansiyonlar, konaklama yerleri, çadırları ile gelerek kamp kurmak isteyenlere de güvenliği sağlanmış kamp yerleri verilmektedir.

Hiç yorum yok: