RAFET ERDEM REŞADİYE'NİN NUFUSUNU AÇIKLADI.



Sayın vatandaşlarım;
28 Mart 2004 Belediye seçimlerinden sonra görevi devraldığımızda 8 trilyon 124 milyar borçla işe başladık. O günden bugüne kadar 4 trilyona yakın borç ödedik ve bunun yanı sıra 2004 seçimlerinden bugüne kadar yaklaşık 4 yıldır dönemimize ait, hiçbir kuruma ve kişilere borcumuz bulunmayıp, sıfır borçla görevimize devam etmekteyiz.
Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verileri 2007 yılı sonunda tamamlanmış ve buna göre ilçe merkezimizin nüfusu 8892 kişi olarak sonuçlanmıştır. Bu sonuca niye gelindiğinin çeşitli nedenleri elbette bilinmektedir.
1-En başta Reşadiye’mizin 13 tane beldeye sahip olması ve bazı vatandaşlarımızın ilçemiz merkezinde oturdukları halde, mikro milliyetçilik yaparak kendi beldelerinde ikamet ediyorlarmış gibi nüfuslarını beldelerine taşıdıkları bilinen bir gerçektir. Örnek verecek olursak; ilçemizdeki resmi kurumlarda memur olarak görev yaptığı, çocuklarının ilçemizdeki okullarda eğitim aldığı, elektrik, su ve telefon gibi giderlerini düzenli bir şekilde kullanıp ilgili kuruma bunların parasını yatırdığı kayıtlarda açıkça görülmektedir. Hal böyle iken aslında bu kişilerin kendi beyan ettikleri adreste oturmadıkları, Reşadiye merkezinde oturdukları, yukarıdaki bahsettiğimiz giderlerden ve çalışma koşullarından anlaşılmakta olup, gerçek dışı beyandan kendi kendilerini ihbar ettikleri açıkça görülmektedir.
2-Başka bir mesele ise; parti mensubu bazı kişilerin” nüfusu 150’yi aşağı düşen köylerin köy tüzel kişiliği sona erecektir ve mezraya dönüşecektir” şeklinde basında ve bazı internet sitelerinde gerçek dışı beyanda bulunmaları tüm köylülerimizin kafasını karıştırmış ve her köyün muhtarı doğal olarak ilçemizde ne kadar köylüsü varsa, 150 kişiyi buluncaya kadar köylere nakil yaptırmışlardır. Bu tür faaliyetler ilçemiz nüfusunun düşmesinde önemli bir faktör haline gelmiştir. Bu vesile ile belde ve köylerimize Reşadiye merkezinden binlerce insan akın etmiştir.
Sayın vatandaşlarım;
Reşadiye merkezimizin nüfusu gerçekten incelendiğinde, gerçek nüfusumuzun 8892 olmadığı görülecektir. Çünkü nüfus sayımı yapılırken Belediyemizin de kendi bünyesinde yapmış olduğu çalışmalarda hangi evlerde kimlerin oturduğu ve kaç kişi olduğu tek tek tespit edilmiş ve 15000 civarında bir nüfusun yaşadığı ortaya çıkmıştır. Zaten Belediyemizde kayıtlı 4000 civarında su abonesi bulunmaktadır. Ortalama her konutta 3 veya 4 kişi olsa,12000 ile 16000 arası bir nüfusa tekabül etmektedir.
Bilindiği gibi Belediyelere İller bankasından nüfusa göre her ay hisse gönderilmektedir. Yeni nüfus sonuçlarının Ocak 2009 ayından itibaren değerlendirileceği bazı yetkililer tarafından dile getirilmiş olmasına rağmen ne yazık ki, 2008 Şubat ayından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Buna göre İller Bankası Şubat ayı hissemiz 49.779 YTL olarak tahakkuk etmiştir.
Oysaki biz 2008 yılı bütçesini hazırlarken İller bankasından gelecek olan hisseler göz önünde bulundurularak ona göre gelir ve giderlerimizi değerlendirdik ve 2008 bütçemizi ona göre karara bağlamıştık.
Reşadiye Belediyesinin Şubat ayı personel maaşları (Emekli sandığı, sigorta primi ve gelir vergisi dahil) 177.831 YTL olarak tahakkuk etmektedir. İller Bankasından gelen 49.779 YTL'nin üzerine 128.052 YTL daha ilave edilerek her ay personelimize düzenli bir şekilde maaş verebilmemizin hesabı yapılmaktadır. Çünkü biz bu göreve talip olurken ”önce personelimizin maaşları ödenecek, herkes bankamatikten maaşını tıkır tıkır çekecek” diye personelimize söz verdik ve bugüne kadar Allah’a şükürler olsun bu mutluluğu hep birlikte yaşadık ve bundan sonrada inşallah yine yaşayacağız.
Personel giderlerimizin dışında elbette Belediyemizin zorunlu giderlerinin olduğunu unutmamalıyız. Her ay; araç bakım ve onarım, akaryakıt giderleri, elektrik ve telefon giderleri, personelin hastane ve ilaç giderleri, kırtasiye giderleri, encümen, meclis oturum giderleri, çeşitli komisyon oturum ücretleri gibi bu tür giderlerde göz önünde bulundurulduğunda Belediyemizin toplam 220-250 Milyar arası nakit paraya ihtiyaç duyduğu açıkça görülmektedir.
Hal böyle iken; her ay 250 milyar gideri olan bir Belediyenin İller Bankasından gelen 49.779 YTL ile hangi hizmetlerin yapılacağı ve nereye kadar bu işin devam edeceğini inanın anlamakta güçlük çekiyoruz.
Onun için ilçemizde yaşayan bütün vatandaşlarımızın bu konuya duyarlılık göstermesini, gerçekten ilçemizde ikamet ettiği halde köyüne ve beldesine nüfus kaydını götüren vatandaşlarımızın ilçemizde yazılarak gerçek beyanda bulunmalarını, hakkaniyetle davranmalarını ve gerçek adreslerini bildirmelerini önemle istirham ediyorum.
Şayet Reşadiye’de oturuyorsak, Reşadiye’nin suyunu içip, kanalizasyonunu kullanıp, çöpümüzü döküp, parkında oturup yollarda geziyorsak ve bu hizmetler Reşadiye Belediyesi personeli tarafından sizlere sunuluyorsa, bu insanların maaş almasına ve daha iyi hizmet etmesine yardımcı olmak için Reşadiye’de yazılmak ve sayılmak, insanlık görevimizin gereği olduğunun bilinmesini özellikle vurgulamak istiyorum.
Saygıdeğer Vatandaşlarım;
Reşadiye’de oturduğu halde başka yerlerde yazılanlara yasa gereği artık bazı hizmetlerin verilemeyeceği, eğitim, sağlık ve buna benzer Devlet hizmetlerinden de yararlanamayacağı önümüzdeki günlerde açıkça görülecektir. Bunun için bu sıkıntıları yaşamamak için başka yerlerde yazılan vatandaşlarımızın bu yanlışlarını düzeltme şansları mevcuttur. İlçe nüfus müdürlüğümüze bizzat başvurmaları ve gerçek beyanda bulunmaları yeterli olacaktır.
Aksi takdirde gerçek dışı, yalan beyanda bulunmanın ve gerçek ikametinde yazılmamanın cezai işlem gerektirdiğini ve belediye olarak bunu takip etmek zorunda kalacağımızı ve bu konuda yetkili makamlara başvurulacağını vatandaşlarımızın bilmesini ve mağdur olmamalarını önemle istirham ediyorum.
Biz göreve geldiğimiz andan itibaren, Halka Hizmet Hakka Hizmet anlayışı ile hareket ve hizmetlerimizi devam ettirdik. Hizmetlerimize, personelimiz ve Reşadiyelimizle birlikte büyük bir azimle, eskisinden daha aktif bir şekilde devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Saygıdeğer Reşadiyeli vatandaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyor, sağlık ve esenlikler temenni ediyorum.



Rafet ERDEM
Belediye Başkanı

Hiç yorum yok: