reşadiye 23 nisan kutlamaları




23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemizde de coşkulu törenlerle Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı.
İlk tören saat 09:00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Gazipaşa Burhan Aras İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Bayram töreni ise saat 09:30’da okulların ve halkın tören alanındaki yerlerini almasıyla başladı. Kaymakam Aytekin YILMAZ, Yzb. Adnan AYBEK ve Belediye Başkanı Rafet ERDEM’in halkın bayramlarını kutlamasıyla başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa CAMCI yaptı. Program okullardan birer öğrencinin şiir okuması, solo türküler ve folklor gösterileri sonunda yapılan tören yürüyüşü ile sona erdi.
Saat 11:30’da ise, temsili olarak seçilen öğrencilerin Belediye Başkanı yerine geçmesi töreni yapıldı. Reşadiye Belediye Başkanlığı’nı Atatürk İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrenciler üslendi. Fen Bilgisi öğretmeni Mustafa ÇAKIR’la birlikte Başkanlık Makamına gelen, Eren YAŞAR, Cansu ERASLAN, Hazal OĞLAKÇI ve Muhammed KOÇ Belediye Başkanı Rafet ERDEM tarafından karşılandı. Başkan ERDEM, koltuğu temsili olarak, Eren YAŞAR’a devretti.
Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Eren YAŞAR, okullarının problemlerini anlatarak icraatına başladı. Okullarındaki sınıfların Kamu kuruluşları ya da esnaflarca birer sınıflarının donanımlarının tamamlanmasını isteyen ve bunun karşılığında ise o sınıfa yapımı üslenen kuruluş ya da firmanın isminin verileceğini belirtti. Başkan ERDEM ise, bunun yerinde bir uygulama olacağını ve esnafların da böylelikle reklamlarını yapabileceklerini belirtti. Şehrin temizliği konusunda da göze çarpan olumsuzlukların belediyeye bildirilmesi gerektiğini belirten Başkan ERDEM, belediyenin icraatları hakkında da kısa bilgiler verdi. Belediye Başkanı temsilcisi Eren YAŞAR, okullara trafik eğitim pisti yapılması konusunda Başkan Erdem’den yardım istedi. Başkan ERDEM ise, her okula değil ama merkezi bir yerde trafik eğitim parkı yapılması için çalışma başlattıklarını belirtti.
Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri ile Başkan ERDEM arasında şehrin temizliği konusunda tüm okul öğrencilerinin de katılacağı bir gün belirleyerek “Bahar Temizliği” günü yapılması konusunda da görüş alış verişinde bulunuldu. Başkan ERDEM daha sonra okul öğretmen ve öğrencilerine hazırlattığı hediye paketini sunarak, belediyenin kendilerinin her zaman ziyarette bulunabilecekleri bir yer olduğunu ve her zaman kendilerini beklediklerini söyleyerek teşekkür etti. Öğretmen ve öğrenciler de Başkan ERDEM’e gösterdiği yakın ilgiden ve hediye paketlerinden dolayı teşekkür ederek Makamdan ayrıldılar.
23 Nisan kutlamaları daha sonra İlçe stadyumunda saat 15:30’da yapılan uçurtma şenliği ile devam etti.

Hiç yorum yok: