sarıyayla köyü

SARIYAYLA
İlçe merkezinin doğusunda, ilçeye 16 km uzaklıktadır. Köyde halen 70 hanede 68 kişi yaşamaktadır. Sarıyayla'nın merkez köyü dışında, Kelkit Vadisinde Sofular ve Germeçler adında iki mezrası bulunmaktadır.

Göç olgusunu en erken yaşayan köylerden birisi de Sarıyayla'dır. Özellikle Ankara'da yoğun bir nüfus yaşamaktadır.

Sarıyayla'nın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Köy merkezînde buğday, arpa ve fiğ ekimi yapılmaktadır. Kelkit Vadisindeki mezralarda ise bu ürünlerin yanı sıra her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Bunların basında domates, fasulye, lahana gibi sebzelerle; elma, armut, erik, dut ve kayısı gibi meyveler kendi ihtiyaçlarına yetecek kadar yetiştirilir. Ekonominin bir diğer kolu da hayvancılıktır. Köyde halen mezralarıyla birlikte 200 büyükbaş, 400 kadar da küçükbaş hayvan bulunmaktadır.

Sarıyayla Köyü ağaçlıklar İçersinde şirin bir köydür. Havası ve suyu son derece gü­zeldir. Sarıyayla'nın yaylası "Keti" yaylasıdır. Her yıl, Kabalı, Göllüköv, Gülkonak ve Mu-ratkaya köyleriyle birlikte bu yaylaya çıkarlar. Yaylanın havası, suyu ve manzarası oldukça güzeldir.

2 yorum:

faruk dedi ki...

bu dediklerinizin bazıları yalan bence hem bizim köydeki insanları toplasan kışın 20 ve ya 25 belki o kadarda değildir ha bu arada bizim köyde küçükbaş hayvan yokki :) xd.

Unknown dedi ki...

kim bilir ne zaman yazıldı bunlar hem yanlış yazsalar ne olur ki